четвер, 31 серпня 2023 р.

 

«Від букваря до енциклопедії»

(до Дня знань)

Здрастуй, школо! Літні місяці пролетіли швидко, майже непомітно… Настає довгоочікуване 1 вересня – День знань, день мудрих слів, побажань і відкриттів. Для першокласників він стає початком шкільного шляху, а для майбутніх випускників - ні, не кінцем, а точкою відліку для нових звершень та майбутніх перемог вже у дорослому житті.

Для багатьох це свято стає урочистим, але, в той же час, сумним. Сумним, тому що не встигли ще піти спогади про літо, вільні, нескінченні дні, коли можна було відпочивати і ні про що не думати. І як незвично після тихих літніх вечорів, увірватися в галасливий і радісний день – 1 вересня! Де все здається новим і незвіданим.

Перше вересня - це не просто дата нового навчального року у всій країні, це початок нових кроків до успіхів і поразок, перешкод і перемог.




У відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка» підготовлено інформаційну виставку-меридіан «Від букваря до енциклопедії».  На ній можна знайти надзвичайно цікаві розвиваючі книги як для маленьких дошкільнят, так і для юних читачів шкільного віку.



Захопливим та цікавим читанням для дітей стане збірка Ганни Чубач «Живі літери», адже у ній і літери-живі, і скоромовки-ловкі, і лічилки-навчилки

Для читачів середнього шкільного віку пропонуємо «Велику шкільну енциклопедію», «Дитячу енциклопедію науки» та багато інших цікавих енциклопедій, які містять відомості з багатьох галузей знань та щедро ілюстровані як оригінальними фотографіями, так і малюнками, картами, схемами, що сприятиме кращому засвоєнню дітьми фактологічного матеріалу

Цікаві, корисні та веселі енциклопедії - це справжній скарб для активних, допитливих й самостійних  дівчаток та хлопчиків. Вони допоможуть цікаво і з користю організувати свій вільний час, зорієнтують у виборі професії та дадуть цінні поради.

Немає в світі нічого прекраснішого, ніж пізнавати нове, вчитися, читати і запам’ятовувати на все життя мудрі рядки!

На жаль, цьогорічний Першовересень з гірким присмаком війни, та наші мужні захисники та захисниці щодня відстоюють можливість для наших дітей жити у вільній суверенній державі.

Вітаємо з Днем знань всіх наших юних користувачів, всіх школярів громади, вчителів та батьків! в, з днем мудрості і старанності! Нехай кожен урок дарує відкриття, а навчальний рік буде успішним! Старання, терпіння, удачі!



 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар