пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

 

«Мандрівка у країну писемності»

(до Дня української писемності та мови)

27 жовтня ми відзначаємо День української писемності та мови. Багата і милозвучна наша рідна українська мова. Вона - найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура. Слова - це крила ластівки, вона їх не відчуває, але без них не може злетіти. Тож маємо зробити все для того, щоб не згорнулися крила, щоб не обірвалася золота нитка, яка веде з давнини в наші дні.

Ми любимо і шануємо свою українську мову, бо знаємо, який довгий і важкий шлях вона проклала до сьогодення. Тому намагаємось говорити до ближніх теплі слова, сіяти в серця людей все добре і розумне. Мова допомагала людям порозумітися між собою, допомагала нашим предкам у їхньому важкому житті.

Минули століття, змінювалися люди, вдосконалювалися мови. А далі сталася велика подія: люди винайшли письмо. Це полегшило навчання, відкрило дорогу розвитку багатьох наук і мистецтв.

Завдяки мові ми маємо національні  дари, якими можемо похвалитися. Це - пісня, милозвучна, як дзвінок, легка, мов пушинка, та один із визначних скарбів усної народної творчості - прислів’я та приказки, в яких зосереджена народна мудрість.   

Учні 6-Б класу Зіньківського ліцею №1 були запрошені у відділ обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка» на мовний бібліомікс «Мандрівка у країну писемності», приурочений до Дня української писемності та мови.

Діти перевірили свої знання, розгадуючи завдання мовної вікторини, грали в інтелектуальні ігри, відгадували загадки, продовжували народні прислівя та приказки.


Маємо  надію, що після нашої зустрічі в дитячих серцях залишиться живий вогник української мови. Бережімо, шануймо, любімо, вивчаймо рідну мову - цей невмирущий голос України!

Немає коментарів:

Дописати коментар