вівторок, 17 жовтня 2023 р.

 

Осінь барвиста, щедра і мила


Осінь - дивовижна пора. Лазурне небо притягує погляд своєю чистотою і безхмарністю. Сонечко, ніби золота куля, котиться по небу. Дерева змінюють свій «одяг». Золоті листочки, немов різнокольорові монетки, вкривають гілки. Травичка тягнеться до останніх теплих промінчиків сонця.

Здається, що вся природа затихає і насолоджується періодом золотої осені. Адже попереду сувора холодна зима…

Осінь і звучить по-особливому. Шумить вітер, дощ дзвенить, шарудить опале листя. Вже не чутно літніх пісень цвіркунів, але як і раніше дзижчать бджоли й оси, ласуючи стиглими грушами та виноградом.

Чарівниця осінь золотою палітрою навіює надію, бо потім знову настане весна.

У відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка» розгорнуто книжкову виставку «Осінь барвиста, щедра і мила», де представлено багато цікавих книг осінньої тематики.

«Книга Веселих свят!» Брати Капранови

Свято - це не тільки і не стільки застілля, скільки вміння створити святковий настрій та провести незабутній день разом із родиною та друзями. У книзі ви знайдете все про головні українські свята - історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ігри та забави, рукомесло зі схемами, і до того ж, багато малюнків та іншої корисної інформації.

Книжка навчить святкувати українські свята по-сучасному і водночас так, як це робили наші дідусі та бабусі. Веселих свят!

Книга « Хто росте у лісі» Катерини Міхаліциної , Оксани Була.

Це цілком звичайна історія про те, як буркотливий борсук і бешкетні білки світ… тобто рідний ліс рятували. Але також і про те, скільки відтінків має осіннє листя буків і грабів, як готуються до зими ялина й модрина, чи мох дубовий – насправді мох і чому не можна палити сухостоїв, навіть якщо здається, що там ніхто не живе.

А ще ця книжка спонукає читачів поміркувати, чим цінні спогади, потренує увагу (спробуйте-но знайти усіх клопів-солдатиків, які заховала на малюнках художниці Оксані Була!) і запропонує «рецепт» виготовлення чудової гірлянди в екостилі.

Книга «Свято «Золота осінь»

Завітала осінь до нашого краю - яскрава, різнобарвна, щедра і багата. Принесла осінь повні кошики овочів, фруктів, грибів і ягід, а для вас, діти, - цю книжечку з цікавими віршами і загадками.

У книзі представлені віршовані мініатюри про осінь, її дари, осінні явища; розповідається про те, як готуються до зими птахи та звірі. Малятам вірші прочитають дорослі, а старші зможуть прочитати їх самі і ті, які найбільше сподобалися, вивчити напам’ять. 


Немає коментарів:

Дописати коментар