четвер, 28 березня 2024 р.

 

«Не руйнуй гармонію землі»

(природничий бібліомікс)

    Скільки б років не було Землі, вона завжди чудова. Багатий, прекрасний і нескінченно різноманітний дивовижний світ природи. Наше спільне щастя - жити на планеті Земля, ії краса не може не бентежити душу…

         Та багаторічна діяльність людини все частіше призводить до руйнування цієї краси, наше безвідповідальне ставлення до природи, засміччення всього живого, що нас оточує, наближає нашу планету до знищення.

       І саме нам, дорослим, потрібно власним прикладом, за допомогою книг та музики, творів мистецтва прищеплювати любов до навколишнього світу нашим дітям та молоді. Адже щоб берегти землю, природу, треба її полюбити.  Щоб полюбити, треба пізнати. Пізнавши - неможливо не полюбити… І вірші про природу - яскраве тому підтвердження.

Сьогодні бібліотекарі відділу обслуговування дітей  КЗ «Зіньківська публічна  бібліотека ім.В.Г.Короленка» спробували разом зі своїми юними користувачами відкрити кілька сторінок цього світу за допомогою поезії, насолодилися прекрасним поєднанням поетичного слова і краси навколо.

Природа нас і любить, й надихає,

Дає людині світло і тепло,

Пісні й красу на серце посилає,

Щоб гарно нам і затишно було.



     Очистимо Землю від бруду і скверни, посіємо скрізь зерна доброти й квітів! Бережімо нашу Землю! Всюди, на кожному кроці, всі разом і кожний окремо! Адже завтрашній день Землі буде таким, яким ми його зробимо…


Немає коментарів:

Дописати коментар