вівторок, 22 листопада 2022 р.

 

«Революція, що змінила Україну»

(Історичний інформ - екскурс до Дня Гідності та Свободи)



Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!

Революція Гідності 2013-2014 років відбулася ціною понад сто життів. Небесна Сотня стала прикладом самопожертви в ім’я вищих ідеалів, одним з яких була гідність. Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символом Свободи. Саме тому Революцію Гідності, як і протестний рух 2004 року, і Революцію на граніті, можна вважати продовженням Української революції і визвольної боротьби часів Другої світової війни.

102 – ом Героям Небесної сотні було посмертно присвоєно звання Герой України, а трьом іноземцям – громадянину Білорусії Михайлу Жизневськиому та Грузії – Зурабу Хурція і Давиду Кіпіані, було посмертно присвоєно звання Лицаря ордена Героїв Небесної Сотні.




         З нагоди дев'ятої річниці Революції Гідності у відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка» бібліографом Оксаною Химченко та вчителем історії Наталією Гріненко для учнів 5-б класу Зіньківського опорного ліцею №1 Зіньківської міської ради було проведено історичний інформ - екскурс до Дня Гідності та Свободи «Революція, що змінила Україну».

         Учні ознайомилися з подіями того часу з книг, які були представлені на викладці літератури «Україна – країна нескорених».






Немає коментарів:

Дописати коментар