четвер, 7 грудня 2023 р.

 

«Фонтан казок – щоб напувати мрії!»

(до 55-річчя від дня народження Івана Андрусяка)

Іван Андрусяк - відомий український письменник, поет, редактор і видавець, літературний критик і перекладач.

Народився 28 грудня 1968 року на Гуцульщині. Навчався в Івано-Франківському державному педагогічному інституті, згодом в Українській академії державного управління при Президентові України та The University of North London. Автор багатьох поетичних добірок, його твори перекладені англійською, вірменською, німецькою і польською мовами. Лауреат першої премії конкурсу видавництва «Смолоскип» (1995), літературних премій «Благовіст» (1996) та ім. Бориса Нечерди (2002).   

Іван Андрусяк є автором книги, що увійшла в список 200 книг, рекомендованих для читання дітям та підліткам усього світу. Це гумористична пригодницька повість для дітей шкільного віку «28 днів із життя Бурундука». Працював редактором і журналістом. На сьогодні головний редактор і один із засновників дитячого видавництва «Фонтан казок».

«Відколи себе пам’ятаю, я мріяв стати письменником, бо навіть найперші свої вірші створив тоді, коли ще не вмів їх записати. Тож як би банально це не звучало, а література і є моїм життям. А взагалі, дитяча література - це, на моє розуміння, «вищий пілотаж» для письменника.» , - розповідає Іван Андрусяк. Література - це його робота, покликання і саме життя.

          В рамках Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання», ініційованої Українським інститутом книги, бібліотекарями відділу обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка» для своїх  маленьких читайликів було проведено знайомство з книгами Івана Михайловича: «Третій сніг», «Чупакабра та інші зайчики», «Лякація», «Стефа і Чакалка» та інші. Діти відкривали для себе сучасного українського письменника, подорожували сторінками його книг, що допомагає їм розвивати уяву, фантазію та виховує любов до рідної мови.

#тижденьчитання2023 #бутисвоїми


Немає коментарів:

Дописати коментар