четвер, 14 грудня 2023 р.

 

 «Людина і природа» Природнича вікторина

   Природа – джерело краси,  доброти, пізнання, зміцнення здоров’я. Вона викликає в нас почуття радості, подиву, робить людину добрішою. Щоб зберегти природу, потрібно її знати і любити.

   Людина і природа… - вічна і актуальна тема. Та ніколи вона не стояла так гостро, як у наші дні, коли загроза екологічної кризи, а може, й катастрофи, нависла над людством і проблема екологізації матеріальної і духовної діяльності людини стала життєвою необхідністю.

   Відтоді, як почалася повномасштабне вторгнення, екологічна ситуація в Україні почала погіршуватися, адже військові дії почалися на всій території країни. Постійні обстріли та бомбардування завдають критичної шкоди навколишньому середовищу, зокрема призводять до вибухів, пожеж, руйнування промислових об’єктів, забруднення повітря, води та землі. Ось чому в нашій незалежній Україні сьогодні особливо гостро постало питання екологічного оздоровлення та охорони навколишнього середовища. Необхідно, щоб кожна людина пройнялась відповідальністю за долю природи.

  У відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г.Короленка» для своїх  маленьких природолюбів було проведена природнича вікторина «Людина і природа». Діти активно відповідали на запитання вікторин «Стежина-тварин»,  «Стежина-рослин», «Хто я?», «Допоможіть тваринам потрапити додому» ;розгадували природничий кросворд : «Хто мешкає у лісі?» Знаходили відповіді у книгах на виставці «Мешканці тваринного світу».



   Усі  розуміють, що природу потрібно берегти і ви можете зробити свій внесок у цю справу: нехай це буде очищене джерело, маленька шпаківня навесні чи годівничка взимку, посаджене дерево чи нагодоване кошеня. Будьте невід`ємною частинкою природи і бережіть нашу прекрасну планету!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар