четвер, 21 грудня 2023 р.

 

«Нова радість стала»

(Новорічне асорті)

 


Наближається найсвітліше та найулюбленіше свято більшості українців, Різдво Христове.

Різдво - час, коли дім наповнюється пахощами ялинки, світлом мерехтливих вогників, очікуванням справжнього дива. Ніяке інше свято не здатне настільки обєднати людей, як Різдво Христове, воно надає світле почуття, сповнює  вірою в добро. Споконвіку цей казковий день прийнято зустрічати в колі сімї і близьких друзів. Різдвяні традиції передаються з покоління в покоління і несуть в собі весь сенс всеосяжної любові Христової.

В звязку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар усі дати неперехідних свят змістилися на 13 днів раніше. Різдво Христове за новим стилем православні 2023 року відзначатимуть 25 грудня. В цей же день традиційно відзначають і католицьке Різдво.

Цього року ми знову зустрічаємо Святий вечір та Різдво у складних умовах, але жоден ворог не здатен відібрати у нашого народу жагу до життя і потребу в різдвяній молитві за мир і Україну.

Напередодні Світлого свята Різдва Христового у ВОД КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В. Г. Короленка» для найменших книголюбчиків було проведено новорічне асорті «Нова радість стала». Діти дізналися про  давню, цікаву історію свята народження Спасителя, про традицію святкування Різдва в Україні.  А  ще вони були чемні і слухняні і всі вивчили  віршики. На  заході звучали новорічні та різдвяні  пісні, читали вірші,  брали участь у веселих конкурсах.    Передноворічна магія свята зачарувала дітей, їх очі сяяли як зірочки, коли вони отримували подарунки. Захід виявився напрочуд яскравим, цікавим, сповненим передчуттям Різвяних свят та Нового року, багатим на побажання щастя, миру, здоров’я і Перемоги!









Нехай на Різдво станеться диво, в яке ми щиро віримо, нехай запанує мир і злагода, і для України настане довгождана перемога! Бажаємо, щоб Новий рік приніс мир та злагоду Українській землі, перемоги та тихого неба!

З Різдвом Христовим! З Новим роком!

Немає коментарів:

Дописати коментар