вівторок, 16 березня 2021 р.

 

             В країні шахів


16 березня діти поспішали до бібліотеки, щоб взяти участь у шаховому турнірі «В країні шахів», який проводили у відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка» бібліотекар Чуб В.Ф., та керівник шахового гуртка Паук О.С. Учасники турніру познайомилися з історією виникнення шахів, переглянули відеоролик «Цікаві факти про шахи».




Як відомо, шахи  - це одна  з найдавніших стратегічних ігор в світі, яка розвиває логічне мислення, тактику, стратегію і зорову пам`ять. 

Шахи це гра, в якій потрібне велике вміння, здатність продумувати кілька ходів наперед. 

Мета гри - оголосити  мат ворожому королю, тобто напасти на нього так, щоб супротивник не міг ні відвести короля, ні захистити його, ні взяти фігуру, що загрожує королю.

У турнірі брали участь: Колісник Святослав, учень 4-а класу; Колісник Даніїл, учень 1-б класу; Родько Владислав, учень 1-а клас; учні 6-в класу Вовк Антон та Павлюченко Антон опорного закладу "Зіньківська спеціалізована школа №1"; Матвієнко Аделіна учениця 7-б класу та Погорілий Артем учень 5-в класу ліцею ім. М.К. Зерова; Пишнограєв Адам учень 1 класу Шилівського закладу загальної середньої освіти.

Діти проявили неабияку ерудованість та кмітливість, за що були нагороджені призами. Перемогла дружба!







Немає коментарів:

Дописати коментар