вівторок, 2 березня 2021 р.

Любі діти та керівники дитячого читання! Продовжуємо знайомити вас з новими надходженнями до бібліотеки від Українського інституту книги.


 

Джуді Керрі Забудькувата киця Мона. - К.: Читаріум,2019. - 40с.

Історії про кицю Мону – це книги, які вже стали британською класикою. Всі українські любителі котиків також гарантовано будуть у захваті від емоційно яскравих та позитивних малюнків й простих оповідок. Читачі-початківці зможуть легко та із задоволенням читати веселі невеличкі тексти. «Забудькувата киця Мона» розповідає про те, як недуже добра звичка несподівано принесла користь цілій родині – врятувала від грабіжника. Вікове призначення: для дошкільного та молодшого шкільного віку.

Марлуз фон Лон Моя бабуся супергерой. - К.:Ранок, 2018. - 40с.

У Сюзі з бабусею найзахопливіші пригоди. Особливо коли вони грають в супергероїв. Але бабуся стає все більш розсіяною. Коли вона зізнається, що втрачає пам'ять, Сюзі вирішує відшукати пропажу. Тепла і зворушлива історія про добру онучку та її бабусю. Вікове призначення: для дошкільного та молодшого шкільного віку.



Дяченко Марина та Сергій Мишачі та мушачі, а також курячі пригоди. - Х.:Фоліо, 2019. - (Сер."Дитячий світ"). - 32с.

"Мишачі та мушачі, а також курячі пригоди» — захоплююча книжка про «паралельний Всесвіт», де маленькі мишки говорять англійською і дуже хочуть, щоб їх помітили хоча б коти, мухи мріють про «солодке бджолине життя» і поїздки в таксі, а кури чого тільки не несуть, буває, що й... екскаватори у них вилуплюються! Ось про такі незвичайні пригоди ви можете прочитати у цій веселій, з кумедними малюнками книжці — другій у серії казок від відомих письменників Марини та Сергія Дяченків. Перша вийшла друком у видавництві «Фоліо» під назвою «Дивовижні пригоди звичайних речей». Вікове призначення: для дошкільного та молодшого шкільного віку.

Курков А. Казка про пилососика Гошу. - Х.:Фоліо, 2020. - 24с.

У цій веселій казці відомого українського письменника Андрія Куркова розповідається про пригоди пилососика Гоші, про його дружбу з дідком-Пиловичком, який навчив Гошу пропилювати квартиру, про те, що сталося, коли після ремонту повернувся тато Гоші — старий, перевірений часом пилосос, і що врешті-решт довелося зробити пилососику, аби зберегти дружбу дідка-Пиловичка. А оригінальні малюнки чудової художниці Даші Вернової прекрасно доповнюють цю історію і безумовно сподобаються маленьким читачам. Вікове призначення: для дошкільного та молодшого шкільного віку.


Ютта Лангройтер, Штефані Дале Так добре бути разом. - К.:Читаріум, 2017. - 32с.
Зайчик Йозі посварився зі своїми сестрами, тож Метте та Марта хочуть самі гратися з подругою Лєною. Цього Йозі їм пробачити не може. Однак наближається буря, і Йозі дуже переймається за своїх сестричок. 

Якісна книга, з приємними ілюстраціями. Історія про сімейні відносини, які вони можуть бути доречними й зворушливими.

Вікове призначення: для дошкільного та молодшого шкільного віку.

Алессандро Сісті, Дейв Мак-Гілмар Дракони. Велика книга. - К.:Vivat,2020. - 64с. 
Пориньте в захопливу мандрівку таємничим світом драконів разом із професором Дракончуком. Найвидатніша миша-драконолог у світі познайомить вас із драконами — летючими й наземними, смугастими й картатими, драконесами й дракончиками. Діти дізнаються все найцікавіше про них: де мешкають, чим обожнюють ласувати, як розважаються на дозвіллі. Історії про сильних і розумних вогнедихів не тільки розважать читак, а й навчать бути добрими, чемними, не лінуватися й завжди допомагати одне одному. 

Вікове призначення: для дошкільного та молодшого шкільного віку.

Щерба Наталія Королева часу. - Х.:Часодії,2019. - 80с. 
Овіяна цифровим вітром, оповита чарами - зимова казка від автора «Часодії» Наталії Щерби! Ох, і пощастило дітям з часодійного світу! Вранці, напередодні Нового року, вони відзначають ще одне свято - День подарунка під подушкою, причому подарунки їм приносить саме Час! Але іноді все відбувається не так, як уявлялося. Фелікс, Оллі і Том впевнені, що Час щось переплутав і вони отримали зовсім не ті подарунки, які заслужили. Однак, може, помилки ще можна виправити? Поки б'є годинник на старій вежі, можливо все - добрі чудеса і зле чаклунство, здійснення недосяжної мрії і крах усіх надій... Тільки б встигнути до дванадцятого удару!
Вікове призначення: для старшого шкільного віку.

Джулія Дональдсон, Аксель Шефлер Де моя мама. - К.:Читаріум, 2016. - 32с.

Чи зможе метелик допомогти мавпочці знайти її маму? Це не так просто, як може здатися, адже в джунглях багато різних мам. Але метелик прекрасно впорається з цією головоломкою, і після багатьох кумедних помилок маленька мавпочка опиниться в обіймах своєї мами.

Вікове призначення: для дошкільного та молодшого шкільного віку.


Дельпорте І., Пейо Смурфи і яйце. - Львів:Ірбіс Комікс, 2018. - 64с.

"Смурфи і яйце" - збірка з трьох історій про смурфів. У першій з них, "Смурфи і яйце", смурфи знаходять яйце, яке виявляється чарівним: якщо його стукнути, воно виконує будь-яке бажання. Все почалося з того, що одного смурфика воно перетворило на сардельку! Та з'ясовується, що здійснення бажань - доволі небезпечна річ, і коли чарівного яйця все-таки вдається позбутися, всі зітхають з полегшенням. Ну, майже всі... "Несправжній смурфик" - історія про те, як лихий чаклун Гаргамель прийняв подобу смурфика, щоб вивідати смурфські секрети, передусім розташування смурф'ячого селища - Смурфидола, а також поквитатися зі смурфиками за давні образи. Але виявляється, що бути смурфиком нелегка справа, коли насправді ти - злий чаклун. "Сотий смурфик" - у цій історії на Тата Смурфа звалюється несподіваний клопіт. Наближається Свято Місяця, яке буває лише раз на 654 роки і під час якого рівно 100 смурфиків мають танцювати особливий місячний танець. Та от халепа - скільки би Тато Смурф не перелічував, а смурфиків разом із ним самим лише 99! Де ж узяти ще одного смурфика?

Вікове призначення: для дошкільного та молодшого шкільного віку.



Пейо Різдво у Смурфів. - Львів:Ірбіс Комікс, 2018. - 48с.

Смурфики теж святкують Різдво! Але при цьому, звичайно ж, не може обійтися без різноманітних пригод - іноді веселих, іноді не дуже. Та оскільки це Різдво, та ще й у чарівній країні, усі ці пригоди завжди добре закінчуються. У цій книзі ми розповімо вам аж про п'ять таких пригод: «Ялинка» - що за Різдво без ялинки? Смурфетка попросила Лісоруба принести з лісу ялинку для Смурфенятка. Та виконати це прохання виявилося не дуже просто... «Смурф у сплячці» - один зі смурфів, Ледар, найбільше за все любить спати. Ось тому-то він і подружився з мишкою-сонею, а також з іншими цікавими героями. Вікове призначення: для дошкільного та молодшого шкільного віку.

Пейо Го Смурфи і Каркуля. - Львів: :Ірбіс Комікс, 2018. - 64с.

Далеко-далеко звідси розташована чарівна країна, де в селищі Смурфидолі, біля річки Смурфки живуть дивовижні маленькі істоти — смурфики. Крім маленького зросту і блакитної шкіри, смурфики відзначаються ще й власною мовою: вони розмовляють по-смурфськи.  Час від часу Тато Смурф на дозвіллі зачиняється у своїй лабораторії і робить різні експерименти — наприклад винаходить нові чарівні зілля. Стороннім заходити в лабораторію суворо заборонено, адже іноді результати цих експериментів виявляються небезпечними. Саме так трапилось цього разу, коли Тато Смурф вирішив винайти зілля, що зможе збільшити врожай сарсапарелі. Проте поганих наслідків можна було б уникнути, якби малі смурфи послухали Тата Смурфа… Вікове призначення: для дошкільного та молодшого шкільного віку.




Немає коментарів:

Дописати коментар