середа, 14 червня 2023 р.


«Мандруємо Зіньківським краєм»            Віртуальна мандрівка



З вершини Шилівської гори відкривається живописна панорама на долину невеличкої тихоплинної річки Ташань, по обидва боки якої і знаходиться нинішнє місто Зіньків – центр Зіньківської територіальної громади Полтавської області, в дореволюційні часи – повітове місто Полтавської губернії, при Гетьманщині – центр Зіньківського полку та Зіньківської сотні.

У кожної людини, крім рідної країни, є ще мала Батьківщина - це місто  в якому вона народилася, вулиця, дім - все те, що таке близьке серцю. Ми не просто народжуємося у певному місці, ми в ньому ростемо, набираємося життєвого досвіду, формуємося як особистості.

         Зіньківщина! Напрочуд мальовнича, пісенна, могутня красою, щедра талантами земля. Звідси вийшло понад двадцять письменників, поетів, прозаїків. Це лауреати Державної премії ім.Т.Г.Шевченка, українські письменники-земляки – Григорій Тютюнник, Іван Цюпа, Григір Тютюнник, який є також лауреатом Державної премії ім.Лесі Українки, поет-перекладач Микола Зеров, поети-аматори краю Ганна Литовець-Гайдаш, Володимир Прислонський та інші.



Звертаючись до літературної спадщини, ми тим самим долучаємося не тільки до загальнолюдських моральних цінностей, а й маємо можливість відкрити нові грані непізнаного, осягнути безмежжя й велич духу рідного народу, відчути той нерозривний зв'язок, що єднає покоління правічних з прийдешніми.

         На виставці «Мандруємо Зіньківським краєм», в читальному залі відділу обслуговування дітей, представлені книги, статті з періодичних видань, які зберігаються у фондах нашої книгозбірні. 


 Запрошуємо перечитати твори земляків-письменників, примножити і прославити історію та культуру рідного краю, рідної України.

Немає коментарів:

Дописати коментар