четвер, 22 червня 2023 р.

 

Наркоманія: від хвилинного задоволення до трагедії життя

(інформ-дайджест до Міжнародного дня боротьби проти зловживання наркотиками)




          Історія наркотиків стара як людство! Наркотики були відомі і вживалися дуже давно! Основна частина наркоманів – підлітки і молоді люди, які набагато слабкіші психологічно аніж дорослі. Підлітковий вік є унікальним, в цей період відбувається інтенсивна перебудова організму, що супроводжується гормональними сплесками, психологічними переживаннями і соціальною адаптацією в дорослому світі. Більшість опитаних учнів та студентів, повідомили, що вони легко можуть дістати наркотики на дискотеці, у барі, на вулиці у торговців наркотиками.

          Наркоманія! Скільки смертей за цим словом, скільки болі, скільки поламаних життів? І не відомо, скільки ще життів заберуть із собою в нікуди наркотики!     Спробувати наркотики часом пропонують «найближчі друзі»! Прийнявши дозу, швидко одержуєш веселощі на час, але взамін поступово віддаєш життя! Як нерозумно: проміняти здоров’я, свободу, своє майбутнє на що? Більшість підлітків, що пробують наркотики, і не підозрюють, у що це обов’язково обернеться для них у недалекому майбутньому! Вони, підбадьорені словами «друзів», пробують, а потім багаторазово шкодують про цю мить і молять Бога про смерть під час ломок! Як правило, наркомани, коли усвідомлюють, що вони хворі, намагаються реабілітуватися, але, на жаль, більшість з них повертається до наркотиків.

          Наркоманія – це хвороба, що характеризується непереборним потягом до наркотиків, що викликає в малих дозах ейфорію, у великих – оглушення, наркотичний сон. Систематичний вжиток наркотику, як правило, викликає потребу у збільшенні доз. При наркоманії вражаються внутрішні органи, виникають неврологічні і психічні розлади, розвивається соціальна деградація.

Наркотичний вплив несе масу негативних наслідків для організму. Незалежно від походження, наркотична речовина – це отрута, що нищить людський організм. Наркотики змінюють свідомість людини, руйнують пам’ять, інтелект, пригнічують відчуття та емоції, а також викликають сильну психологічну й фізичну залежність.




Тож наші юні друзі, перш ніж отримати примарне задоволення, зупиніться, подумайте, а чи це саме те, що вам потрібно, адже ціна такого задоволення не гроші, ви заплатите набагато дорожчим – своїм життям! Зумійте вчасно сказати «Ні!».

Немає коментарів:

Дописати коментар