четвер, 27 липня 2023 р.

 

«В нас єдина мета-Україна свята»

(До Дня Української Державності)



     28 липня ,Україна  відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

                                                                      



       Україна успадкувала від Київської Русі:

– цивілізаційний вибір, який визначився із прийняттям християнства у 988 році;    

– тризуб, родовий знак Рюриковичів, що став державний гербом сучасної України;

– Київ – столицю, політичний і культурний центр українських земель упродовж понад тисячу років;

– гривню – назву грошової одиниці;– назву Україна, що вперше згадується в Іпатіївському літописі у 1187 році



        Упродовж тривалої історії українці не полишали боротьби за свободу та здобуття державності. Першу в ХХ столітті незалежність Україна проголосила 22 січня 1918 року. Актом 24 серпня 1991 року її врешті остаточно утвердила – відновила незалежність. І зараз, коли росія веде жорстоку війну проти України, наш народ об‘єднаний, як ніколи! Ми єдині, сильні, і впевнені в перемозі нашої Державності та Незалежності!

        Цього року ми відзначаємо День Української Державності, на превеликий жаль, в час великих небувалих випробувань. Наші серця одночасно сповнені смутку через страшну кровопролитну війну і гордості від усвідомлення титанічного подвигу славних синів і доньок України, які відважно боронять щасливе майбутнє нашої величної нації.

      Вони щосекунди доводять світові, що Україна – це не просто територія, а могутня держава з багатою історією, надзвичайно багатогранною культурою, невимовної краси природою, а головне – з дивовижними самобутніми людьми.

      Ми захистимо нашу свободу і нашу державність, розбудуємо нашу неньку-Україну і вона знову розквітне величною незалежною європейською державою

                                                       


 
       І буде так. Ще з часів князя Київського Володимира Великого і до сьогодення ми, народ України, творимо історію нашої незалежної держави, відстоюємо наші права, свободу, територію, робимо все, що в наших силах для розвитку і процвітання нашої країни.

          Разом ми – сила. І тільки разом ми переможемо!З Днем хрещення Київської Русі – України!З Днем Української Державності!

                                                       














Немає коментарів:

Дописати коментар