четвер, 27 липня 2023 р.

 

«Смурфики на екрані

 та бібліотечній полиці»

 
 
   Комікси для дітей захоплюють цікавими подіями та переносять читачів у казковий світ, який існує паралельно зі звичайним. Історії в малюнках містять мінімум тексту, захоплюючі сюжети, великі картинки, все для того, щоб зацікавити до читання. Саме такий вид літератури відмінно розкриває сюжети, інформація легко засвоюється і це перетворює читання у цілу пригоду.

   Дитячі комікси в малюнках поєднують веселі історії та серйозні теми, при цьому сюжети залишаються цікавими та простими для розуміння. Вони отримують багато хороших рекомендацій, адже там є такі сюжетні повороти, про які навіть подумати складно. Всі вони розширюють кругозір, дають відповіді на багато запитань, а також дарують чудовий та позитивний настрій. Залишається лише вибрати для себе те, в що ви закохаєтесь з першого слова або погляду.

   Такі оповідання в малюнках — це не лише короткі історії з простим сюжетом, які варто читати тільки для задоволення. Вони також допомагають розвивати уяву, мовлення, мотивують до читання, що не дивно - вони можуть зацікавити навіть дорослих, а дітей навчать багатьом корисним речам, які точно стануть у пригоді.

   Історії в картинках передають більше емоцій, відтінків настрою, загальної атмосфери сцени, ніж звичайний текст. Це стосується не лише сприйняття, тому що мова образів робить сюжет живим і об'ємним.

  Герої таких творів наділені надздібностями і боряться з будь-якими проявами несправедливості, історії їхніх пригод викликають захват як у малечі, так і дорослих.


   Дуже популярними є дитячі комікси про смурфиків від бельгійського художника Пейо (П’єр Кюлліфор).  Смурфики — це такі блакитні веселі гномики, які живуть у селищі Смурфидолі поблизу річки Смурфки. З ними завжди стається багато пригод, але найголовніше, що хоча всі смурфики особливі та різні, разом вони — смурфастична команда!

    Маленькі читачі, в тому числі і дітки з сімей внутрішньо переміщених осіб, разом з арт-студією «Лайк» приєдналися до ознайомлення з цим сучасним коміксом про Смурфиків у відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка». Наші книголюбчики дивилися мультик про цих чарівних гномів, малювали та брали участь в майстер-класі по аплікації мультгероїв.






    Цей комікс — особливий! А тому читати — не перечитати!

    Запрошуємо наших читайликів та маленьких гостей міста на заходи ,які проводить Арт–студія «Лайк» , щочетверга об 11.00 , у відділі обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка».

   Зроби своє літо творчим разом з нами!

   Телефон для контактів: +380997448458


Немає коментарів:

Дописати коментар