суботу, 10 лютого 2024 р.

 

«Подорож до скарбниці мрій і казок»

(казкова карусель до 110-ї річниці від дня народження Л.М.Письменної)

      А чи знаєте ви хто така Лариса Письменна? Звичайно письменниця. Вона писала про дітей і для дітей. А стала вона письменницею випадково. Працювала вихователькою в дитячому садочку. І щоб її вихованці не нудьгували Лариса Михайлівна стала вигадувати їм різні історії. Дітям вони так сподобались, що вона писала все своє життя.

         У цьому році, 11 лютого, Л.Письменній  виповнилось би 110 років! Кілька поколінь читачів знайомі з її творами,  серед яких збірки оповідань та повістей «Скарб Вовчої криниці», роман «Батько», збірка вибраних творів «Тисяча вікон і один журавель» та багато інших. Твори письменниці перекладалися багатьма мовами світу.

          Її творчість – це  чарівні і цікаві розповіді про Золотого Богатиря, про Синю Ластівку і про Блакитного  Оленя. Сюжети творів світлі, непідкупні та чесні.  В чому таємниця її творчості? Хто знає?  Мабуть в тому, що автор посправжньому любила своїх читачів, а вони відповідали їй взаємністю і з захопленням читали все, що виходило з-під пера улюбленої письменниці. Лариса Михайлівна, без сумніву, була не лише чудовою оповідачкою, але й доброю, чуйною людиною. І своєю добротою та фантазією щедро ділилася із малими друзями-читачами на сторінках своїх книжок. Бо була певна, що щасливі люди - це, насамперед, добрі, які вміють бути щасливими не лише за себе, але й за інших.

       Ознайомитись з творчістю дитячої оповідачки та казкарки запросив до себе відділ обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка», де  для  дітей   було підготовлено бібліографічний портрет письменниці. Діти прослухали розповідь   бібліотекаря про загадкову письменницю з літературним прізвищем  та  разом читали  одну з казок Лариси Михайлівни.



      Тож, запрошуємо всіх маленьких читайликів  до нашої книгозбірні, щоб поринути у країну мрій і казок, захоплюючих мандрівок по рідній землі, зустрічі з цікавими людьми на сторінках захоплюючих книг.

         Дорогі книгодрузі, приходьте до нас! Книги Лариси Письменної чекають на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар