середу, 21 лютого 2024 р.

 

« Мова- живе коріння роду і народу»

( мовознавча регата до Міжнародного дня рідної мови)

21 лютого вже традиційно ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

Це свято відносно молоде – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році, а з 2002 року   його відзначають і в Україні.

Українці  важко виборювали своє право на рідну мову крізь століття. І завдяки надлюдським зусиллям наших предків, сьогодні українські діти можуть вимовляти свої перші слова українською, державною мовою незалежної України.

Це право намагаються відібрати у нашого народу і сьогодні, і наразі ми знову мусимо ставати на захист рідної мови. У час повномасштабної війни українська мова стала також символом спротиву агресору на окупованих територіях. Сьогодні вона знову стала мовою єднання, нескореності та боротьби.

З нагоди Міжнародного Дня рідної мови  у ВОД КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г. Короленка» було проведено для маленьких книголюбів мовознавчу регату «Мова – живе коріння роду і народу».

Юні мовознавці показали неабиякі знання і навички володіння рідною мовою. Учасники мовознавчої регати  пригадали найяскравіші зразки народної мудрості, були активними в конкурсах та вікторинах!



Саме мова – наша найсильніша зброя, водночас наш найдорожчий скарб. Не будьмо байдужими, захищаймо найбільше наше багатство – нашу Рідну Українську Мову! Сьогодні від кожного з нас залежить, чи стане українська мова завтра – мовою Перемоги!





Немає коментарів:

Дописати коментар