четвер, 8 лютого 2024 р.

 

«Захоплюйся, дивуйся, усміхнись і бачити красу навколо вчись!»

Краса є в усьому. Вона у маленькому струмочку, який виспівує поміж камінцями свою нехитру пісеньку; вона у квіточці, що схилилася над тим струмочком; вона у краплиночці роси, яка лежить на пелюсточці квітки; у високих горах; у чарівному і казковому лісі; у хмаринці, що пливе по небу, в сонечку, яке прокинулось! Ось така чарівна наша земля, тільки встигай придивлятись, прислухатись, вдихай її цілюще повітря, пий її чисті води і зачаровуйся цим дивом.

Щодня у природі відбуваються зміни, і новий день уже не схожий на попередній. Але люди інколи не помічають цих змін, бо заклопотані своїми справами. І таким чином збіднюють себе, тому що не вміють радіти сонечку і бездонному небу, чарівним квітам і краплистій блискучій росі, співу пташок і легеньким хмаркам, що біжать по небосхилу.

         Бібліотекар відділу обслуговування дітей ЗПБ Валентина Мирошніченко разом з учнями 6 класу Зіньківського ліцею ім.М.Зерова помандрували екологічним диліжансом в цікаву подорож «Захоплюйся, дивуйся, усміхнись і бачити красу навколо вчись!». Цей захід спонукав  маленьких читачів бути уважнішими до тендітного та вразливого довкілля, любити і берегти неповторну красу рідної землі, привернув увагу до екологічних проблем сьогодення.

Частіше придивляйтеся, прислухайтеся до всього, що вас оточує, не будьте байдужими, і ви сповните своє серце красою природи, яка дасть вам силу і натхнення, принесе радість і щастя, зробить вашу душу чистою і закоханою, багатою і щирою, доброю і світлою.



Немає коментарів:

Дописати коментар