пʼятниця, 26 лютого 2021 р.

Любі наші маленькі читачі!

До Вашої уваги свіжа преса!


Сьогодні Вашій увазі пропонуємо статті з журналів.

У деяких народів близького Сходу досі зберігається давній звичайвішати алое над входом у будинок, оскільки, за місцевими легендами, це сприяє тривалому життю і щастю його жителів.

Алое невибагливе в культурі, тому вирощування його не завдає великих клопотів. Юним любителям рослин буде корисною стаття «Алое. Цікаві факти», яка розповість про цю невибагливу, але водночас таку незвичну рослину.




1.    Алое. Цікаві факти (Рослини. Ботаніка). // Моє хобі. – 2021. - 2. – С 10.


Шахистародавня інтелектуальна гра. Точний час її виникнення не встановлений. Згідно з однією теорією, були винайдені близько 1000 року до н. е. індійським математиком. Але більшість дослідників вважає, що витоки гри потрібно шукати в VI столітті нашої ери. Більш детально про історію виникнення шахів розповість стаття «Шахи».




2.    Шахи (Скарбничка цікавого). // Моє хобі. 2021. - 2. С 15.


АнгкорВатодна з головних визначних памяток Камбоджі, грандіозний храмовий комплекс. Це чудо архітектуриспадщина стародавньої кхмерської цивілізації. Назва комплексуспотворене кхмерське «нокор ват», що приблизно перекладається як «столичний храм». Він включає в себе декілька десятків великих і малих храмів різного віку та значення, вважається однією з найважливіших археологічних памяток світу і включений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Більш детально про цей храм розповість стаття «АнгкорВат».




3.    Ангкор Ват (Одна з головних визначних памяток Камбоджі, грандіозний храмовий комплекс). // Моє хобі. 2021. - 2. С 16.


Таккарослина не тільки красива, а й незвичайна. У тропічних країнах її називають порізному: білим голубом (через колір деяких сортів), чорною лілією або кажаном (один з видів схожий на тваринку завдяки двом великим пелюсткам, спрямованим угору і схожим на крила). Юним любителям рослин буде цікавою стаття «Такка», яка більш детально розповість про красу і користь цієї квітки.




4.    Такка (Рослина родини діоскорейних). // Моє хобі. 2021. - 2. С 18.


Історія появи свічників сягає того періоду, коли наші пращури тулилися в печерах навколо багать. Перші свічки зявилися ще в камяному віці. Тоді в якості підставки для свічок використовували поглиблення в печерах і каменях, а свічки робили з жиру тварин. Як бачите, відтоді багато чого змінилося. Свічники почали робити з каменю, металу, дерева й інших матеріалів.

А ми пропонуємо вам з допомогою статті «Свічник «Горобина»», зробити свічник у техніці квілінгу.




5.    Свічник «Горобина» (Поробка власними руками). // Жасмин. – 2021. 2. – С 17.

Сподіваємося наші підбірки стануть Вам у нагоді, гарного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар